joi, 9 septembrie 2010

Steps for make-up

Hey,buna fetelor!:D Sa nu credeti ca am uitat ca am blog, dar am avut probleme cu net-ul:(. Ca sa recuperez timpul pierdut azi ma gandeam sa va prezint pasii care trebuie sa-i urmam pentru a executa corect un machiaj. Desigur multe fete stiu despre ce e vorba dar nu-i rau cand subliniezi anumite idei mai importante.
Inainte de machiaj sa nu uitam de pasii de care v-am vorbit intr-o alta postare din sectiunea Beauty, si anume: demachiere, tonifiere, hidratare. Mi-am propus sa exemplific in mare pasii ca apoi in viitoarele postari sa vorbesc pe larg despre fiecare etapa si produsele pe care le implica.:)
Here we go: 
Step 1: Pregatim ochii cu fdt, pudra si baza de pleoape. Baza de pleoape ajuta fardurile sa adere mai bine pe piele, da intensitate culorilor si o rezistenta indelungata. Datorita acestei baze nu ne mai lovim de problema strangerii fardurilor in pliurile pleoapei. O aplicam uniform cu degetele pe pleoapa superioara pana la sprancene si pe linia pleoapei inferioare. Dupa aplicarea bazei putem incepe machiajul ochilor. Ca exemplu am atasat baza de pleoape de la Artdeco(o folosesc cel mai des) si cea de la Too Faced.

Dupa ce am executat machiajul ochilor este important sa ne conturam sprancenele intr-un mod placut, finut si de bun gust cu o culoare apropiata de culoarea noastra naturala. Puteti aplica un fard mat pe sprancene cu o pensula subtire sau puteti folosi un kit de sprancene care contine fard, pensula sau dupa caz ceara.O alta varianta ar fi creionul de sprancene. Puteti folosi trusa de sprancene Revlon sau kit-ul Too Faced.


Step 2: Stergem eventualele "emigrari" ale fardurilor din jurul ochilor. Daca vreti sa aveti un machiaj f rezistent si fata voastra sa nu secrete sebum, este indicat sa folositi o baza de machiaj pentru fata. Desigur ca baza de machiaj se poate folosi si o crema adecvata tipului de ten, important fiind sa se creeze o pelicula intre piele si fondul de ten. Baza de machiaj este importanta deoarece ajuta la fixarea fondului de ten, uniformizeaza pielea, acopera liniile fine. Acestea pot fi baze matifiante, potrivite tenului mixt si baze iluminatoare pentru tenul normal/uscat. Ca exemplu eu am atasat cateva baze de machiaj : Baza matifianta Sephora, baza iluminatoare Sephora, baza Artdeco.


Step 3: Daca aveti cearcane, cosuri, pete de roseata, sau alte imperfectiuni trebuie sa le corectati cu un  concealer sau o paleta corectoare. Puteti aplica cu degetele, cu un buretel umed sau cu o pensula pentru  concealer. Aplicarea se face tamponand in nici un caz cu miscari de "du-te vino". Intai de toate trebuie sa va alegeti corectorul cu o nuanta mai deschisa decat tenul vostru, dar depinde de imperfectiuni. Ca exemplu am atasat paleta corectare Sephora, Erase paste de la Benefit, Perfect stay de la Astor. 




  Step 4:  Aplicarea fondului de ten. In functie de forma sub care este fondul de ten(fluid, crema, compact, pudra) acesta poate fi aplicat cu degetele, cu un buretzel umezit, cu o pensula pentru fdt. Trebuie sa fiti atente sa aplicati uniform, intr-un strat subtire pentru a nu lasa senzatia de "masca". Aici nu voi atasa nici o poza pentru ca fiecare persoana isi alege fondul de ten in functie de tipul de ten si nevoile acestuia.:)

Step 5: Aplicarea blush-ului. Este important pentru conturarea si definirea formei fetei. Blush-ul poate fi sub forma de crema sau pudra. Poate fi aplicat cu degetele daca este sub forma de crema, avand grja sa estompam bine culoarea pe pometi, sau cu o pensula speciala pentru blush-ul pudra. Ca exemplu am pus Blush me trio de la Sephora, Dream mousse de la Maybelline si blush de la E.l.f.



Step 6: Aplicarea pudrei. Se aplica pentru a da un aspect finisat machiajului si pentru a fixa mai bine fondul de ten si blush-ul. Pudra poate fi compacta, translucida sau libera. Se aplica cu grija cu o pensula mare si stufoasa:D. Pudra poate fi aplicata la finalul machiajului ca un "touche final" sau poate fi folosita sub forma libera sub ochi pentru a impiedica fardul sa intre in contact cu pielea. Ca exemplu eu folosesc pudra din Sculpting Disk de la Sephora si pudra E.l.f.


Optional daca doriti puteti aplica un spray fixator de machiaj sau putina apa termala. 
Cam atat pentru astazi sper ca am fost de folos pe cat se poate. Pentru sugestii, critici, pareri etc .ma puteti contacta si pe mail-ul meu s3dative_ella@yahoo.com .
Va pup!

8 comentarii:

  1. intrebare: unde gasesc bazele Artdeco?

    RăspundețiȘtergere
  2. Sfaturile tale sunt foarte utile pentru ca sunt sigura ca sunt multe fete care nu stiu exact cum si cand sa aplice produsele de make-up.

    RăspundețiȘtergere
  3. Miuri...baza de la Artdeco o gasesti la Douglas, cel putin acolo o gasesc in Ct..nu stiu de unde esti tu:D
    Adina..ma bucur k ma incurajezi>:D<, chiar vreau s dau niste sfaturi de luat in seama, nu sa ma bag in seama aiurea:))

    RăspundețiȘtergere
  4. Ft tare cum ai insiruit pasii :)
    www.iuliabadita.ro

    RăspundețiȘtergere
  5. Great post! Le va fi foarte util fetelor mai incepatoare in ale machiajului.

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte interesant si util postul tau.Mi-au placut si look'urile care le-ai creat.te-am adaugat in blogroll :D
    http://crinulalb.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere