joi, 2 septembrie 2010

Steps for beauty

Hello girls!:* Asa cum v-am promis astazi va voi vorbi despre pasii pe care trebuie sa-i parcurgem pentru a avea tenul pregatit pentru  machiaj. De ce ? Pentru ca machiajul sa aiba un aspect ingrijit, sa reziste mai mult si sa protejam fata de factorii nocivi din mediul inconjurator. Ca viitoare farmacista :D , eu prefer produsele farmaceutice si cele pe baza de plante pentru ingrijirea fetei.
Here we go :

Pasul 1 : Demachierea
Incepem cu demachierea fetei in sens ascendent  din centrul fetei spre exterior. Este bine sa alegeti un demachiant potrivit tenului vostru, dar in cazul in care nu stiti ce tip de ten aveti, puteti achizitiona un demachiant potrivit tuturor tipurilor de ten. Eu folosesc demachiantul Pure Camille 2 in 1 de la Yves Rocher, are o consistenta lejera  si curata bine fata.  In mod normal demachierea ochilor se face cu un demachiant special pt aceasta zona pt ca aici pielea este mai sensibila. Va pot recomanda demachiantul de ochi de la Elmiplant cu extract de bumbac sau demachianul bifazic de la Burjois potrivit si pentru machiajul waterproof.


                                               


Pasul 2 : Tonifierea
Pentru ca demachiantul lasa urme de impuritati sau nu se absoarbe bine, trebuie sa folosim o lotiune tonica. In cazul de fata demachiantul meu este 2 in 1, dar suplimentar folosesc apa termala sau apa pura pentru ca purifica , tonifica si calmeaza tenul. Eu folosesc Eau Pure de la Corine de Farme, apa pura pe care am ales-o pt ca e la un pret mai accesibil decat cele din farmacii si are o cantitate generoasa  J.

Pasul 3 : Hidratarea
Daca aveti tenul sensibil sau predispus la uscare e bine sa folositi o crema hidratanta ca sa va protejati tenul de factorii externi si sa evitati strangerea fondului de ten. Eu prefer cremele pe baza de apa termala, pentru ca sunt tolerate de toate tipurile de ten si sunt eficiente. Eu folosesc crema Hydraphase de la La Roche Posay de care sunt f incantata( o sa fac un reviw despre ea). Optional daca aveti pb cu cearcanele, pungile de sub ochi, sau pielea ochilor e predispusa la semne de deshidratare va recomand sa folositi o crema care sa decongestioneze pielea, sa antreneze circulatia sangelui. Eu folosesc Hydraphase yeax, din aceeasi gama ca si crema hidratanta.



Dupa acesti 3 pasi esentiali fata e pregatita pentru machiaj, dar de asemenea pot fi considerati si un ritual zilnic de frumusete.
Intr-o viitoare postare va voi vorbi de pasii pe care ii urmam in realizarea machiajului. Sper ca v-am fost de folos! Va pup!
Pentru sfaturi, pareri sau alte cereri ma puteti contacta pe adresa de mail s3dative_ella@yahoo.com

4 comentarii:

  1. Si eu folosesc demachiantul YR, am si un gel de curatare tot YR. Ca apa termana eu folosesc La Roche Possay si crema tot din aceasta gama numai ca pentru ten gras cu acnee :D. Effaclar duo m-a salvat de cosuri dar mi-e frica sa o schimb cu alta mai lejera ca sa nu imi apara iar :-s

    RăspundețiȘtergere
  2. Poti sa incerci Effaclar A.I.(anti inflamator)..tot pt cosuri este si destul de eficienta:P, cred ca e mai lejera decat Effaclar duo..nu e bn sa mentii mult timp o crema pt o afectiune pt ca poate ajunge sa nu mai aiba efect

    RăspundețiȘtergere
  3. Pai da... dar acum cosuri nu mai am deloc... ma gandeam la Effaclar M sau K pentru ten gras... Vad eu ce fac pentru ca e deja pe sfarsite crema :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Folosesti Hydraphase Riche sau Legere? Citisem undeva ca ai tenul mixt si ti se usuca putin pe frunte, iar eu am cam aceleasi "simptome".
    Eu am incercat Hydreane Legere si ne-am impacat bine.

    RăspundețiȘtergere