vineri, 17 septembrie 2010

Primer is the base

Hey ladies! Azi nu am avut o zi prea buna dar incerc sa o imbunatatesc, impartasind cu voi o tema foarte des dezbatuta si anume PRIMER-UL. Asa cum v-am promis intr-o postare anterioara de la sectiunea beauty, intentionez sa vorbesc pe larg despre fiecare pas important in realizarea machiajului.
Dupa cum bine stiti, primer-ul este destinat fie pentru intreaga fata, pentru pleoape, pentru buze, chiar si pentru gene.
Sa-i dam bice:
Face primer 
Aplicam intr-o cantitate mica pe intreaga fatza dupa ce am demachiat, tonifiat si hidratat in prealabil. Acesta are rolul de a fixa fondul de ten, pudra si blush-ul.  Dupa aplicare se poate observa diferenta: umple liniile fine, uniformizeaza si netezeste fata, acopera roseata si cosurile partial, realizeaza o bariera intre fatza si celelalte produse aplicate, protejeaza impotriva razelor UV(cele care au factor de protectie), acopera porii dilatati, reduce cantitatea de sebum. In mai putine cuvinte asigura o durata mai mare machiajului nostru. In functie de consistenta acestea pot fi baze matifiante sau iluminatoare. Cele matifiante sunt destinate tenului mixt/gras, iar cele iluminatoare sunt usor hidratante si sunt potrivite tenului normal sau uscat.  Iata si cateva exemple, pe care fie le-am incercat, fie am auzit despre ele cuvinte de lauda: 

Smoothing resurfacing primer de la L`oreal Studio Secrets professional
High Definition primer  de la Make Up Forever
 Baza matifianta si baza iluminatoare Sephora
 Face primer E.l.f.
 Hydrating primer (SPF 15) de la Stila
 Make up base de la Artdeco
 Brightening face primer "That Gal" de la Benefit

Eye primer 
Se aplica uniform cu degetele sau cu o pensula pe pleoapa, dupa ce ne-am pregatit ochii cu fdt si pudra inainte. Aceasta baza de pleoape are rolul de a asigura aderenta fardurilor pe piele, da intensitate culorilor si rezistenta indelungata. Datorita acestui produs nu riscam ca fardul sa se stranga in pliurile pleoapei. In functie de consistenta acestea pot da diferite efecte cum ar fi: daca baza este sidefata sau perlata va da culorilor aplicate un aspect satinat, daca baza este alba va da intensitate culorilor, iar daca va fi de culoarea pielii, culorile vor da un look natural.   Ca exemplu: 
Shadow Insurance de la Too Faced
 Eyelid primer de la E.l.f.
 
 Gama antiroseata, iluminatoare si matifianta Studio Secrets de la L`oreal
 Eyeshadow base de la Artdeco
 Eyeshadow base de la Nyx(white, pearl, skin tone)

Lip primer 
Are rolul de a netezi buzele, culorile aplicate cu ruj sau gloss par mai vibrante si sunt de lunga durata.  Unele pot da un aspect mai voluminos buzelor. Ca o baza pentru buze se poate folosi fdt si pudra peste care aplicam rujul dorit. Spre exemplu: 
Lip insurance de la Too Faced
 Lip Primer Potion de la Urban Decay
 Lip primer & plumper de la E.l.f.
 Lip plump de la Benefit

 Lip primer de la Malu Wilz
 Vital radiance lip primer de la Revlon

Lash primer
Se foloseste inaintea rimeului pentru a face genele sa fie mai lungi, mai voluminoase iar unele pot face ca rimelul sa nu curga. Un efect de rezistenta buna a rimelului il are aplicarea unei mici cantitati de pudra pe gene.  Spre exemplu:
"Tricks of the Trade" Perfection lash primer de la Sephora
Lash primer plus de la Estee Lauder
Lash primer de la Lancome
Eyelash Primer Potion de la Urban Decay

Cam atat, daca mai stiti voi si alt tip de primer sa ma anuntati:D. Am auzit si ceva pentru sprancene dar mi se pare too much. 
Hope u like my post, daca aveti sugestii, critici, pareri ma puteti contacta si pe mail s3dative_ella@yahoo.com 
Kiss kiss!

5 comentarii: