vineri, 21 ianuarie 2011

Inspired by nature: Mierea

Hello girls! Mi-a fost dor sa mai postez ceva, desi este greu in perioada asta cand ne paste sesiunea:D. Nu am nici un chef sa invat, sa citesc sau sa fac ceva pentru facultate, parca nu am vlaga, cred ca stiti si voi cum e. Anyway, m-am gandit sa vin cu ceva nou: sa fac postari in care sa va arat anumite modalitati de a folosi anumite plante, alimente sau orice ne este dat de natura. 
Pentru astazi m-am gandit sa incep cu mierea. E absolut delicioasa, atat la gust cat si la miros. In afara de a consuma mierea la ceaiuri sau ca sa ne indulcim, o putem folosi si in alte scopuri.

Aceste mici trucuri le-am prins din zbor de-a lungul timpului si le-am aplicat pe propria mea persoana:D.
Intrebuintarile le voi face pe segmente, astfel:
Parul
Daca aveti parul uscat, tern si lipsit de stralucire puteti incerca urmatorul truc: amestecati intr-un bol mic 2 linguri de miere, 2 linguri de ulei de masline, un galbenus(daca vreti si daca aveti nevoie de volum), vitamina A uleioasa cateva picaturi. Toate acestea se amesteca si se aplica pe parul umed. Lasati sa actioneze o jumatate de ora, sau daca aveti rabdare chiar si mai mult.

Fata
Mierea este buna pentru tenul uscat pentru ca il hidrateaza. Puteti folosi o jumatate de banana si 2 linguri de miere,omogenizate bine intr-un bol. Aplicati pe fata si lasati sa actioneze 10-15 minute dupa care clatiti cu apa calduta.
De asemenea mierea poate fi folosita si ca exfoliant, daca amestecati miere cu zahar, de preferat zahar brun.

Ochi
Daca aveti cearcane, puncte de grasime sub ochi puteti face urmatorul amestec: 2 lingurite de miere si o pastila de vitamina E sfaramata. Se omogenizeaza bine si se aplica sub ochi. Lasati 10 minute si apoi clatiti. Aveti grija sa nu va intre in ochi:D.

Buze
Daca aveti buzele crapate sau uscate puteti sa aplicati pur si simplu miere pe buze. Si nu trisati sa va mancati mierea de pe gurita:))

Celutita
Daca aveti timp suficient si curaj puteti incerca sa va masati zonele predispuse la celulita cu urmatorul amestec: miere, zahar brun si zat de cafea. Puteti pune ce cantitati doriti in functie de suprafata pe care vreti sa aplicati "micul amestec". Ideea e sa se simta bine zaharul si zatul de cafea cand masati, totodata va exfoliati si pielea. Pentru celulita este recomandat in special zatul de cafea, iar mierea hidrateaza pielea. Aveti grija ca o sa fiti destul de lipicioase:D

Mie imi plac foarte mult mastile si tratamentele home made, iar daca mai stiti si voi alte modalitati de a amesteca mierea pentru diferite probleme sau pentru a ne rasfata, sa imi spuneti si mie:P
Am de gand sa fac in fiecare saptamana o astfel de postare, in special pentru persoanele interesate de produse facute cu manuta lor. Urmatoarea saptamana m-am gandit sa scriu despre lamaie.

Cam atat pentru astazi, va doresc un week`end relaxant si placut! Kiss kiss!

8 comentarii: