duminică, 17 octombrie 2010

Must have: fondul de ten potrivit

Buna fetelor! Stiu...n-am nici o scuza ca intarzii cu postarile.  Astazi am pregatit un material despre tipurile de fond de ten,  despre tipul potrivit tenului,  alegerea corecta a nuantei. Incerc sa urmez pasii care vi i-am descris la sectiunea Beauty , iar dupa corector urmeaza fondul de ten.
In ziua de astazi fondul de ten este un produs cosmetic indispensabil din “colectia” de make-up a oricarei fete.  Cu toate stim beneficiile acestui miracol al cosmeticii:
  • -          Netezeste fata, o uniformizeaza
  • -          Acopera in functie de puterea de acoperire cosurile, roseata, cearcanele,porii dilatati, imperfectiunile
  • -          Netezeste liniile fine si ridurile
  • -          Apara tenul de factorii nocivi din mediu si de razele ultraviolete(cele cu SPF)
  • -          Ofera luminozitate tenului
In functie de consistenta fondul de ten acesta poate fi:
1.       Fond de ten fluid sau crema – este cel mai des folosit fiind porivit pentru toate tipurile de ten, iar in functie de consistenta(uleioasa/hidratanta sau oil free) poate fi destinat pe categorii tenurilor uscate/normale sau celor mixte/grase. Se poate aplica cu degetele, cu o pensula pentru fond de ten sau cu un buretel umezit. Eu prefer ultima varianta intrucat  se intinde mai bine, nu raman dungi inestetice, iar spre deosebire de buretelul uscat, cel umed nu absoarbe mult produs.
Este important sa aplicam fondul de ten cu “economie” pentru ca acesta trebuie sa uniformizeze tenul nu sa il incarce, redand aspecul inestetic de masca. 
Acesta este fondul de ten pe care-l folosesc cel mai des(voi face review despre el)


2.       Fond de ten spuma(mousse) – are o consistenta foarte placuta la atingere, dar spre deosebire de cel fluid acesta se intinde mai greu. De aceea este mai mult indicat pentru tenul gras, majoritatea avand proprietatea de a matifia si de a tine sub control excesul de sebum. Poate fi aplicat cu degetele, pensula sau buretel.


3.       Fond de ten compact – sunt sub forma de pulbere sau crema, care se aplica cu o pensula speciala sau buretel. De obicei acestea sunt destinate tenului cu tendinte de ingrasare si fara prea multe imperfectiuni. Nu au putere de acoperire prea mare. 


In functie de tipul de ten este important sa alegem fondul de ten potrivit:
Tenul normal/uscat – are nevoie de un fond de ten care sa hidrateze, sa ilumineze si sa uniformizeze tenul. Se pot folosi de asemenea creme hidratante colorante care asigura hidratarea optima si in acelasi timp nuanteaza tenul. Sunt potrivite si fodurile de ten iluminatoare care reflecta lumina, dar sut destinate tenului fara probleme.


1.  In cazul acestui tip de ten putem amesteca fondul de ten cu apa termala sau cu o crema hidratanta care ni se potriveste. 

Tenul gras/mixt – are nevoie de un fond de ten care sa matifieze si sa estompeze intreaga zi zonele cu exces de sebum(de obicei zona T, barbia, nasul). Este necesar un fond de ten fara uleiuri sau pe baza de minerale.Pentru tenul gras acneic sunt mai mult recomandate produsele dermato-cosmetice, se pot folosi fonduri de ten pe baza de apa termala.
Tenul acneic – are nevoie de un fond de ten cu putere mare de acoperire dar care sa nu astupe porii. Se folosesc tot fonduri de ten oil free sau cele speciale pentru ten cu imperfectiuni.
Tenul matur – are nevoie de un fond de ten care sa acopere ridurile de expresie, liniile fine si porii dilatati. Se prefera fonduri de ten pe baza de colagen sau silicon, care sa umple ridurile si aa creeze un efect de lifting.
Tenul sensibil – are nevoie de un fond de ten hipoalergenic, antiiritant, calmant, fara parabeni si de preferat cu factor de protectie. 
Dupa cum am specificat mai sus aplicarea se poate face cu:
A.degetele
B.cu buretei
C.cu pensule speciale pentru fond de ten
Alegerea culorii
Atunci cand vrem sa ne achizitionam un nou fond de ten este important sa ne cunoastem tenul,deoarece in functie de necesitati alegem si culoarea. Nu testam nicidata pe maini, deoarece nu avem aceeasi nuanta si la fata. Este de preferat sa incercam pe maxilar sau chiar pe gat, si sa observam culoarea la lumina naturala. Daca este diferenta prea mare intre culoarea tenului si fondul de ten, nu se potriveste. De obicei este indicat sa ne luam cu o nuanta mai deschisa in sezoanele reci si cu o nuanta mai inchisa vara. De asemenea putem combina anumite nuante de fond de ten pentru a ajunge la nuanta ideala potrivita tenului nostru. Le putem amesteca pe podul palmei sau pe o suprafata metalica dezinfectata.

Intr-o postare viitoare o sa prezint si modul de aplicare al fondului de ten. Cam atat pentru astazi, sper ca va sunt utile informatiile, chiar daca multe dintre voi stiti aceste criterii. 
Sunt sigura ca pentru multe dintre voi(inclusiv eu) fondul de ten este indispensabil, pur si simplu schimba trasaturile. Enjoy the post!
Daca aveti sa-mi transmiteti ceva personal, ma puteti contacta si pe mail: s3dative_ella@yahoo.com . Kiss kiss!:*

Un comentariu:

  1. Buna Ella.
    Vroiam sa zic doar ca fondul de ten de la Fm, pe care-l folosesc si eu si de care sunt super multumita, trebuie folosit in special la machiajul miresei sau a persoanelor cu prb de ten: acnee, pete, cuperoza,etc. Asta pentru ca are in compozitie silicon. In rest, adica pentru un ten curat, orice light foundation merge, atata timp cat il fixam corespunzator.
    Spor la postari...pup

    RăspundețiȘtergere